Tomcats - not every port is detected

Murus
Post Reply
redskate
Posts: 30
Joined: Tue Apr 05, 2016 8:08 pm

Tomcats - not every port is detected

Post by redskate » Sun Apr 10, 2016 12:51 pm

Hi hany

I have 4 tomcats on a machine and need to let them now through too ;)

First of all only three of the four corresponding ports were "managed" by Murus. The one port (all are SSL ports) does not msteriously appear. To me this appears as a bug.

Toggling "auto manage ports" and "automatically update runtime PF rules" seems not to make a difference.

Please let me know if I can provide you with details.

hany
Posts: 480
Joined: Wed Dec 10, 2014 5:20 pm

Re: Tomcats - not every port is detected

Post by hany » Mon Apr 11, 2016 1:55 pm

First of all only three of the four corresponding ports were "managed" by Murus. The one port (all are SSL ports) does not msteriously appear.
if a port does not appear then it's for one of these reasons:
1) the port is above 49151 (ports from 49152 to 65535 aka dynamic ports are ignored by the Murus ports management)
2) the port is already managed (it is included in some other service's definition)

redskate
Posts: 30
Joined: Tue Apr 05, 2016 8:08 pm

Re: Tomcats - not every port is detected

Post by redskate » Mon Apr 11, 2016 5:30 pm

Hi Hany

Thank you for your sure answer.

1) the port is around 8000
2) the port is not managed

Too simple ... ;) ... the port simply does not appear.
You can act as it was ok, but this only port does not appear. Just one.

hany
Posts: 480
Joined: Wed Dec 10, 2014 5:20 pm

Re: Tomcats - not every port is detected

Post by hany » Mon Apr 11, 2016 10:32 pm

mmm that's strange :)

can you please run this shell command and copy/paste the output here? Thanks
sudo /usr/sbin/lsof -n -P -i

Post Reply